понеділок, 7 травня 2018 р.

Освітяни Хмельниччини відвідали Чернівці

     
  

 

 

 

 

 
 3-4 травня 2018р делегація Асоціації керівників закладів освіти Хмельницької області у складі 15 чоловік перебувала з творчою поїздкою  у освітян  міста Чернівці. Керівники обмінювалися досвідом роботи в рамках науково-методичного семінару: «Модернізація управління освітнього простору закладу освіти в контексті сучасних вимог». Особливої актуальності ця зустріч набуває в контексті розуміння того, що керівник сучасного закладу освіти, як шкільний лідер, повинен бути кваліфікованим управлінцем, раціонально використовувати ресурси школи та сприяти переходу підпорядкованих закладів освіти в якісно новий стан надання освітніх послуг. 
Як в цьому напрямку працюють освітяни Чернівеччини ?
Які нові підходи до організації освітнього процесу використовують?
Як шукають шляхи підвищення ефективності якості надання освітніх послуг?
 Як реалізують завдання Нової Української школи?
      Ці питання та проблеми були в полі зору зустрічі, яка для всіх учасників залишилася незабутньою. Адже місто Чернівці – це унікальний регіон України, історична столиця  Буковинського краю,  місто відоме своїми архітектурними ансамблями та вишуканими традиціями.
     Гостинність жителів, освітян, керівництва освіти нікого не залишили байдужими, ми лише ще раз переконалися, що в освіті працюють професіонали своєї справи, які  йдуть у ногу з часом та демонструють готовність до змін.
    Особливі слова вітання для освітян Хмельниччини звучали від Мартинюка С.В., начальника  управління освіти Чернівецької міської ради та Кузьміної О.Л., заступника начальника, начальника відділу загальної середньої освіти, які презентували особливості та перспективи розвитку освіти міста та регіону, розвиток інноваційного освітнього простору.
    Працівники освіти міста працюють на випередження, удосконалюють сучасні моделі закладів, демонструють фахову компетентність та фахову мобільність, удосконалюють освітній простір закладів освіти.
      Делегація ознайомилася з системою освіти міста, закладів освіти, побувавши у Чернівецькому міському ліцеї №3 медичного профілю (директор  - Зегрюк М.М.) гімназії №4 Чернівецької міської ради (директор – Солтисік І.Б.), гімназії №3 Чернівецької міської ради (директор – Попадюк О.В.).
      Надзвичайно цікавими, пізнавальними були екскурсії по Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича та півторагодинна екскурсія по місту.
Зустріч пройшла цікаво, продуктивно та змістовно.
Наша сила – в єдності, партнерстві, тоді якісною буде освіта та процвітаючою, економічно могутньою наша Україна.

Немає коментарів:

Дописати коментар